Samsung presenteert Galaxy Tab 3 7.0

Eindelijk, het is officieel. Samsung presenteerde zojuist de Galaxy Tab 3 7.0, een 7 inch tablet die qua uiterlijk doet denken aan de onlangs aangekondigde Note 8.0. De specificaties zijn wat teleurstellend, hopelijk maakt het prijskaartje dat goed.

samsung-galaxy-tab-7-0-plus_3

Specificaties; niet indrukwekkend maar wel voldoende

De specificaties verschillen weinig van de Tab 2 7.0 en maken weinig indruk. De Tab 3 7.0 heeft een 7 inch scherm met een resolutie van 1024×600 pixels waardoor het ppi op 169 uitkomt. Intern zit 8GB of 16GB aan geheugen, dit is via Micro-SD uit te breiden tot maximaal 64GB. Verder vinden we 1GB aan werkgeheugen, een nog onbekende dualcore processor geklokt op 1,2Ghz en een micro-USB poort. De batterij heeft een capaciteit van 4000 mAh. Ook Wifi, Bluetooth 3.0 en een 3MP camera aan de achterzijde zijn aanwezig. Aan de voorzijde vinden we ook een camera, deze heeft een resolutie van 1.3 megapixels. De tablet draait op Android 4.1 Jelly Bean samen met Samsung’s TouchWiz UI. De afmetingen bedragen 111.1 x188.0 x 9.9 mm en de tablet weegt 306 gram; 47 gram lichter dan zijn voorganger. Hier heeft Samsung goed werk geleverd.

Prijs / beschikbaarheid / concurrentie

Samsung heeft nog geen prijzen bekend gemaakt, maar wanneer je naar de specificaties kijkt zul je niet meer dan 200 euro voor de tablet hoeven neer te leggen. Immers, de Tab 2 7.0 kost ook niet zo veel meer en qua specificaties is de Tab 3 7.0 geen revolutionaire verbetering. Het is duidelijk dat Samsung een opvolger voor de Tab 2 7.0 zocht en de onderkant van de markt wilde aanboren met een 7 inch model dat qua specificaties prima is, maar concurrentie voor bijv. de Nexus 7 kunnen we de Tab 3 7.0 niet noemen. Er komen verschillende versies van de tablet, verschillend in intern opslaggeheugen en verbindingsmogelijkheden. Er komt een Wifi-only versie en een Wifi + 3G versie. Deze zomer moet de tablet in de Nederlandse schappen liggen. Vooralsnog komt er alleen een witte versie.

Waar blijft de rest?

Informatie over de andere telgen uit de Tab 3 serie is er nog niet, het ligt in de lijn der verwachting dat Samsung nog een Tab 3 10.1 en een Tab 3 10.1 Plus gaat aankondigen, deze Plus-versie lijkt volgens de geruchten veel op de Nexus 10; zowel qua uiterlijk als qua specificaties. Wij zijn benieuwd. Zodra er nieuws is over andere Samsung-tablets melden wij dat natuurlijk direct!

Reageer!

Wat vind jij van de zojuist aangekondigde Samsung Galaxy Tab 3 7.0? Kun je leven met mindere specificaties en een lage prijs, of ga je toch liever voor bijv. de ASUS MeMo Pad 7? Of toch een high-end model als de Nexus 7? Wij horen het graag!

 

Bron: TabletsMagazine

 

Vorig artikelAanbieding van de dag: Samsung Galaxy S4
Volgend artikel‘Samsung komt dit jaar met 4 nieuwe tablets’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in