Android veiliger door Verify Apps virusscanner

Google heeft vandaag een belangrijke stap gezet op basis van de veiligheid in Android. Google heeft recent de malwarescanner Verify Apps uitgerold naar de oudere versies van het besturingssysteem. De malwarescanner scant elke app welke de gebruiker installeert op de smartphone of tablet. Ook apps die direct door de gebruiker buiten de applicatiewinkel om worden gedownload worden getest.

De nieuwe functionaliteit is niet nieuw aangezien de functie al bij de lancering van Android 4.2 is aangekondigd, aangezien veel gebruikers nog draaien op een oudere versie is de malwarescanner nu beschikbaar vanaf Android 2.3 en hoger. Google wil met deze aanpassing de flinke toenamen van malware en virussen op Android verminderen, momenteel is Android zeer in stijging wat betreft malware.

Uit een onderzoek van het securitybedrijf Kindsight Security Labs blijkt dat er de afgelopen drie maanden een verzesvoudiging is aangetroffenn van het aantal malware meldingen. Op onderstaande grafiek kan je de flink toename in het aantal malware meldingen duidelijk zien.

ouywk9q7eee6ytid

Vorig artikelAchterkant iPhone Lite zichtbaar op afbeeldingen
Volgend artikelNieuwe Android 4.3 update lost geheugen problemen Nexus 7 op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in