Apple presenteert nieuwe iPhone 5S

Apple heeft zojuist tijdens de keynote een nieuwe iPhone aangekondigd, het gaat hierbij om de nieuwe iPhone 5S als opvolger van de huidige iPhone 5. De iPhone 5S is de directe vervanger van de iPhone 5 welke vorig jaar rond deze tijd is geïntroduceerd. Het nieuwe toptoestel van Apple heeft net zoals de iPhone 5 een metalen behuizing en hetzelfde uiterlijk. Intern zijn er vele aanpassingen waaronder een nieuwe processor, een dubbele ledflitser en een vingerafdrukscanner.

iphone2013-0140

De iPhone 5S is gemaakt van aluminium en is voorzien van een nieuwe 64-bit A7 chip. De A7 bevat meer dan 1 miljard transistor, waardoor de iPhone 5S ver voor loop op andere fabrikanten aangezien Apple momenteel de eerste is met een nieuwe 64-bit processor. Deze 64-bit CPU is twee keer zo snel, ook zijn de graphics van het nieuwe toestel flink verbeterd.

Camera:

De camera-sensor in de iPhone 5S is 15 procent groter dan die van de iPhone 5. De camera behoudt echter dezelfde 8 megapixel. Maar Apple heeft de pixels van de sensor vergroot, in dit geval naar 1,5 micrometer. De camera is voorzien van twee flitsers met een verschillende kleur LED, waardoor de telefoon de kleur van de flits kan variëren tot 1.000 verschillende kleuren. Voor het opnemen van video’s kan de iPhone 5S 120 beelden per seconde schieten, maar wel met een 720p-resolutie.

apple-iphone-5s (4)

Batterijduur:

Apple heeft ook de batterijduur flink aangepast. Het toestel heeft 10 uur gesprekstijd over 3G en 10 uur aan browsen op LTE, ook de standy tijd van het toestel is verbeterd aangezien de iPhone 5S in standby het 250 uur kan vol houden.

apple-iphone-5s (2)

Touchknop:

Zoals verwacht heeft Apple de homeknop van het toestel aangepast welke is voorzien van een zilveren ring. De reden voor deze aanpassing is de vingerafdrukscanner, ook wel Touch ID genoemd. Met Touch ID is het mogelijk om een toestel goed te beveiligen zonder een beweging of codeslot. Om je iPhone te ontgrendelen met Touch ID hoef je enkel je vinger op de thuisknop te liggen. Het toestel zal dan meteen worden ontgrendeld, ook kan je deze methode gebruiken bij het kopen van Apps vanuit de App Store.

Het toestel is beschikbaar vanaf 20 september en zal even veel gaan kosten als de huidige iPhone 5. Het 16GB model zal dus een adviesprijs van 679 euro mee gaan krijgen. De nieuwe iPhone zal nog even op zich moeten wachten aangezien het toestel eerst verkocht zal worden in de eerste groep landen.

Op 13 september begint de pre-order, op 20 september start de verkoop. De eerste groep landen is: VS, Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Japan, Singapore en UK. Nederland en België zullen de nieuwe iPhone 5C pas vanaf december 2013 gaan verkopen. Het is dus nog even wachten.

 

 

Vorig artikelApple onthult nieuwe iPhone 5C
Volgend artikeliPhone 5S vanaf december 2013 te koop in Nederland en België

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in