Apple onthult nieuwe iPhone 5C

Apple heeft zojuist tijdens de keynote van 10 september de nieuwe iPhone 5C aangekondigd. De nieuwe iPhone 5C is het budget model in de iPhone reeks en beschikt over een polycarbonaat behuizing welke verkrijgbaar zal zijn in diverse kleuren waaronder groen, wit, blauw, roze en geel. De iPhone 5C beschikt net zoals de iPhone 5 over een 4-inch scherm met een resolutie van  1136 bij 640 pixels.

iPhone-5C_5

De voorkant van de iPhone 5C bestaat uit een volledig touchpaneel waardoor er geen naden zichtbaar zijn tussen de behuizing en het scherm. De iPhone 5C is voorzien van redelijke specificatie’s welke ook aanwezig zijn bij de huidige iPhone 5. De iPhone 5C heeft net als de iPhone 5 een A6-processor en een 8-megapixel iSight-camera, de iPhone 5C beschikt ook over een verbeterde FaceTime HD camera.

e A6-chip is ook dezelfde als in de iPhone 5, net als de 8-megapixelcamera. De batterij is wel iets groter. In de VS wordt de nieuwe iPhone 5C verkocht voor 99 euro bij een abonnement, de Europese prijzen zijn momenteel nog onduidelijk. De iPhone 5C draait op iOS 7, vanaf 18 september is het nieuwe iOS beschikbaar voor iPhone en iPad.

Kleurrijk:

De iPhone 5C zal in maar liefst 5 kleuren beschikbaar zijn genaamd rood, geel, blauw, groen en wit . De iPhone 5C vervaardigd uit harde plastic (hard-coated polycarbonate) wat je kan vergelijken met de oudere iPhone 3 en 3G. Het plastic is doormiddel van een nieuwe technologie kras bestendig waardoor het plastic niet goedkoop eruit zal zien.

Hardware:

De iPhone 5C bevat een A6 processor net zoals de iPhone 5, de iPhone 5C is voorzien van een 4-inch retina scherm met een resolutie van 1136 bij 640 pixels.

Vooralsnog is er geen prijs of lanceerdatum voor Europa bekendgemaakt. Wij verwachten dat Apple de nieuwe iPhone op 20 september wereldwijd zal lanceren. In de Verenigde Staten wordt de iPhone 5C verkocht voor 549 dollar (16GB) en 649 dollar (32GB). Redelijk cheap kunnen we de iPhone 5C dus niet noemen.

Vorig artikeliOS 7 vanaf 18 september beschikbaar voor iPhone en iPad
Volgend artikelApple presenteert nieuwe iPhone 5S

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in