Apple aandeel daalt met 7,5% na aankondiging iPhone 5C en 5S

De lancering van de iPhone 5C en 5S is niet bij iedereen goed bevallen. Hoewel er niets mis is met beide toestellen wordt er toch vooral negatief gereageerd op de geringe vooruitgang die Apple het afgelopen jaar geboekt heeft. Mensen met een aandeel van Apple zien het vertrouwen in Apple een stuk minder worden, daarom is het aandeel ook flink gezakt na aankondiging van de nieuwe iPhone 5C en iPhone 5S.

iphone-5c-colors

Vlak voor de lancering van de nieuwe iPhones (9 september 2013) eindigde de beurs op € 506. Op de dag van de lancering was het aandeel nog maar 495 euro waard, maar een dag na de presentatie van de nieuwe iPhone’s is het aandeel van Apple verder gezakt naar een waarde van € 468,-. Dat is een daling van 7,5%.

Het is niet de eerste keer dat het aandeel van Apple flink zakt na de presentatie van een nieuw toestel. Bij de iPhone 5 en de iPhone 4s was dit namelijk ook al het geval. Het is nu de vraag of de verkoop van de iPhone 5c en de iPhone 5s Apple uiteindelijk toch goed zal gaan doen, volgens de verwachting zullen aankomende week tijdens de verkoop de rijen enorm zijn, bijvoorbeeld in Duitsland waar het toestel vanaf 20 september al in de verkoop zal gaan.

Koers Apple:

Apple-koers

 

Vorig artikelGTA Online beschikt over ruim 500 missies
Volgend artikelAfbeeldingen HTC One Max online verschenen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in