Microsoft onthult Surface 2 tablet

Microsoft heeft vandaag tijdens een eigen evenement de nieuwe Surface 2 tablet aangekondigd, het nieuwe model is de opvolger van de huidige Surface RT tablet. De Surface 2 is vooral een stuk sneller in vergelijking met zijn voorganger. Ook is de tablet een stuk dunner en lichter. Het scherm bevat de CtearType technologie en heeft een Full HD resolutie van 1920×1080 pixels. De Surface 2 draait nog steeds op Windows RT, maar dan wel versie 8.1. De Office-suite wordt gratis meegeleverd en is nu ook voorzien van Outlook RT.

m1mx7g2awn1e_std1024

Wat betreft de interne componenten gaat de Surface 2 er zoals verwacht op vooruit. De oudere surface draaide op een Tegra 3 chipset, het nieuwe model is voorzien van een nieuwe Tegra 4 chipset. Verder bevat de tablet enkele connectie mogelijkheden waaronder USB 3.0.

Camera:

Ook de camera van de nieuwe Surface 2 is flink aangepast. Het nieuwe model bevat een 5 megapixel camera aan de achterkant terwijl er aan de voorkant een 5 megapixel model aanwezig is. In vergelijking met het vorige model is de camera van het nieuwe model flink verbeterd, wat vooral handig is tijdens Skype gesprekken.

Prijs

De Surface 2 krijgt een prijskaartje van 439 euro voor het model met 32 GB-opslagruimte, terwijl de 64 GB-variant 539 euro kost. De Surface RT blijft beschikbaar onder de naam Surface, zonder de toevoeging RT. De 32 GB-tablet gaat na een prijsverlaging 336 euro kosten.

Vorig artikelTip: Verleng je accuduur onder iOS 7
Volgend artikelSamsung Galaxy Gear en Note 3 vanaf woensdag in de verkoop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in