Surface 2 en Surface Pro 2 vanaf volgende maand te koop in Nederland

Gister heeft Microsoft tijdens een evenement de nieuwe Surface 2 en Surface Pro 2 aangekondigd. De Surface 2 is vooral een stuk sneller in vergelijking met zijn voorganger. Ook is de tablet een stuk dunner en lichter. Het scherm bevat de CtearType technologie en heeft een Full HD resolutie van 1920×1080 pixels. De Surface 2 draait nog steeds op Windows RT, maar dan wel versie 8.1. De Office-suite wordt gratis meegeleverd en is nu ook voorzien van Outlook RT.

m1mx7g2awn1e_std1024

Wat betreft de interne componenten gaat de Surface 2 er zoals verwacht op vooruit. De oudere surface draaide op een Tegra 3 chipset, het nieuwe model is voorzien van een nieuwe Tegra 4 chipset. Verder bevat de tablet enkele connectie mogelijkheden waaronder USB 3.0.

De Surface 2 met Windows RT wordt geleverd met minimaal 32 GB SSD-geheugen en kost 439 euro. De snellere, krachtigere Surface Pro 2 is te koop vanaf 889 euro en bevat dan 4 GB werkgeheugen en een SSD-schijf van 64 GB. Vanaf volgende maand zullen de tablets verkocht worden in Nederland. Microsoft’s twee nieuwe Surface tablets zijn al vanaf 22 oktober in Nederland te koop, naast nog 21 andere landen. Vanaf vandaag om 14.00 uur kunnen de tablets worden besteld.

Vorig artikeliOS 7 draait momenteel op 200 miljoen iDevices
Volgend artikelBlackberry overgenomen voor 4,7 miljard

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in