Kindle Fire HDX tablet aangekondigd

Webwinkel Amazon heeft vandaag de opvolgers aangekondigd van de Kindle Fire tablets. De nieuwe Kindle Fire HDX lijn volgt hiermee de Kindle Fire HD op. Amazon heeft twee nieuwe modellen aangekondigd welke enkel qua schermgrootte van elkaar verschillen. Het kleinere model van de nieuwe HDX lijn is voorzien van een 7-inch scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels, het grotere model beschikt over een 8,9-inch scherm.

Kindle-Fire-HDX

De nieuwe HDX lijn beschikt over vele verbeteringen. Onder de motorkap van de tablet is een 2,2Ghz Quad Core Snapdragon 800 processor aanwezig in combinatie met 2GB aan werkgeheugen. De Adreno 330 grafische processor zorgt ervoor dat games tot vier keer beter presteren. Ook heeft deze opvolger de beschikking over een camera aan de achterkant van het toestel. Met beide HDX-modellen zijn foto’s en HD-video’s (1080p) te schieten, dankzij de toegevoegde 8-megapixel-camera. Ook is er een HD camera aanwezig aan de voorkant welke voornamelijk is bedoeld voor videobellen, bijvoorbeeld skype.

De HDX-lijn draait op het besturingssysteem Fire OS 3.0, deze versie is gebaseerd op Android maar heeft een Amazon interface welke gericht is op Amazon zelf. De tablet beschikt over een nieuwe Mayday knop. Bij vragen druk je op de Mayday knop en binnen vijftien seconden wordt je via de tablet verbonden met een Amazon medewerkers. De dienst is 24/7 gratis te gebruiken, het hele jaar door.

Verkrijgbaarheid:

De tablets zijn al op Amazon voor te bestellen. De 7-inch HDX kost 229 dollar en de grotere 8.9-inch HDX komt uit op 379 dollar. Ook is er een duurdere versie beschikbaar welke is voorzien van 4G ondersteuning. Of de tablet naar Europa komt is nog onbekend, momenteel zijn er nog geen Nederlandse prijzen beschikbaar gemaakt. Vanaf 18 oktober wordt de HDX-lijn officieel uitgerold.

Vorig artikelApple werkt momenteel aan nieuwe 12-inch iPad
Volgend artikelGTA 5 zeer populair op Marktplaats

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in