Valve toont controller voor Steambox

Valve heeft vandaag de controller voor de Steambox console getoond. Valve heeft voor deze controller geheel zijn eigen weg gekozen, de controller voor de streambox bevat geen thumbsticks, in plaats daarvan zijn er twee touchpads aanwezig. De touchpanelen kunnen ook trillingen en bewegingen terug geven. Tussen beide touchpads zit nog een touchscreen waarop extra knoppen weergegeven kunnen worden, en daarnaast zijn aan de voorkant en naast de touchpads ook nog diverse knoppen waardoor het totaal aantal knoppen op zestien komt. De console is voornamelijk gericht op de touchscreen techniek.

controller

De console kan je gebruiken voor alle games in de Stream Store, zowel toekomstige als huidige games kunnen aangestuurd worden door de Steambox controller. Om ook deze oude games te ondersteunen heeft Valve in de software een functie ingebouwd zodat de commando’s van de controller vertaalt kunnen worden in soortgelijke toetsenbord- en muiscommando’s.

Beschikbaarheid SteamBox:

De controller kan gebruikt worden in combinatie met de SteamBox, de controller is geheel zelf door Valve ontwikkeld, volgens diverse bronnen en geruchten zal Valve de Streambox controller dit jaar aankondigen, om zo de concurrentie met de Xbox One en  Playstation 4 aan te gaan.

Vorig artikeliPhone 5S benchmark resultaten overtreffen HTC One en Galaxy S4
Volgend artikelSony belooft verbetering PSN Netwerk vanwege GTA 5 problemen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in