Synology introduceert nieuwe Rackstation NAS

Synology heeft vandaag een nieuwe NAS aangekondigd, het gaat hierbij om een rack-mount opslagsysteem welke voornamelijk geschikt is voor kleine bedrijven. De nas-server biedt plaats aan twee drivebays en zou schrijfsnelheden tot 70MB/s kunnen behalen.

Rackstation-NAS

De NAS is een rackgemonteerde 1U nas welke in een rack bevestigd kan worden. De nas beschikt over een singlecore 1,2GHz-processor, met hardwarematige versleuteling. Verder is er 512MB ddr3 geheugen aanwezig. In de twee drivebays kunnen 2,5″- of 3,5″-schijven worden geplaatst, maximaal kan er 8TB aan schijven worden gemonteerd, verder is er ook voldoende connectiviteit aangezien er twee USB 2.0 en twee USB 3.0 aansluitingen aanwezig zijn, naast de USB aansluitingen is er ook een esata poort aanwezig.

Synology laat de RackStation RS214 via twee gigabit-ethernetpoorten met het netwerk communiceren. Volgens Synology is het mogelijk om schrijfsnelheden van 70MB/s te behalen in een RAID 1 configuratie.  Het stroomgebruik zou circa 26W bedragen bij schijftoegang, tijdens offline modus verbruikt de NAS ongeveer 14W. De NAS draait op Synology’s eigen Diskstation Manager software. De adviesprijs bedraagt 345 euro.

Vorig artikelMicrosoft heeft plannen voor Nederlands datacenter
Volgend artikelAldi Wolfgang AT-AS43D4 vanaf 5 oktober in de verkoop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in