WhatsApp malware actief via e-mail voicemail bericht

Momenteel is er weer malware actief welke onder naam van Whatsapp wordt verspreid op het internet. Er worden momenteel e-mails verzonden met kwaadaardige software, de e-mail heeft als onderwerp nieuwe voicemail. Whatsapp heeft helemaal geen voicemail functie waardoor het toch erg vreemd is als je het mailtje opent.

Onderzoekers hebben ontdekt dat WhatsApp wordt gebruikt om malware te verspreiden via mail. Vrij recent heeft Whatsapp de nieuwe spraak functie geïntroduceerd waarmee je spraakberichten kan opnemen en versturen naar een betreffend contact persoon. Er worden nu mails verstuurd waarin staat dat je ‘een nieuw voicemailbericht’ voor WhatsApp hebt, met hieronder een play-button. Klik je op de link dan download je malware.

Malware:

Als je het bestand download zal  TR/Kuluoz.A.27 geïnstalleerd worden op de pc. Volgens diverse bronnen waaronder Microsoft is dit programma gemaakt om vertrouwelijke informatie te stelen van de PC waaronder wachtwoorden en vertrouwelijke informatie. Krijg je zo’n bericht in je mailbox, twijfel niet en verwijder de e-mail.

voicemailwhatsapp_large

Vorig artikeliPhone wachtwoord ook in iOS 7.0.2 te omzeilen
Volgend artikelNexus 5 specificaties bevestigd: 5-inch, 16GB en Android 4.4

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in