iPhone wachtwoord ook in iOS 7.0.2 te omzeilen

Apple heeft enkele dagen geleden iOS 7.0.2 uitgebracht om enkele problemen en bugs te verhelpen in iOS 7, een van deze bugs was de mogelijkheid om te bellen tijdens een vergeldende iPhone. Ook in iOS 7.0.2 is het mogelijk om te bellen met een vergeldende iPhone . De nieuwe lek in iOS 7.0.2 werd gevonden door Danny Lisiansky. Om te kunnen bellen met een vergrendeld toestel, moet er eerst een notificatie tevoorschijn komen. Dit kan geforceerd worden door te sms-en naar een toestel, of door bijvoorbeeld de simkaart eruit te halen.

ios7-hand-100041902-large

Als er een notificatie om het toestel binnen komt moet je tegelijkertijd over het camera en notificatie icconje vegen. Na nog een aantal handeling kan er uiteindelijk naar elk willekeurig nummer gebeld worden. Deze methode is een stuk ingewikkelder dan de eerste methode in iOS 7. Behalve bellen claimt Dany Lisiansky dat het in iOS 7.02 ook mogelijk is om foto’s, emails en tekstberichten te lezen zonder authenticatie, dit kan doormiddel van een bug in het programma Siri welke aanwezig is in iOS 7. Apple heeft nog genoeg te patchen, wij verwachten binnen enkele dagen weer een nieuwe update welke een aantal problemen en bugs zijn oplossen.

Tijdelijke oplossing:

Wil je voor zekerheid dan kan je tijdens het Control Center op de iPhone deactiveren. Dit kan via instellingen en vervolgens naar control center, in dit menu heb je de mogelijkheid om het control center op het vergrendelscherm uit te schakelen.

Vorig artikelSamsung gebruikt regioslot tegen import
Volgend artikelWhatsApp malware actief via e-mail voicemail bericht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in