Het verschil tussen FAT32 en NTFS

Een vraag welke wij vaak binnen krijgen, wat is het verschil tussen FAT32 en NTFS. Windows is standaard voorzien van een FAT en NTFS bestandssysteem, bij de installatie van XP was het mogelijk welke bestandssysteem je wil gebruiken, vanaf Windows Vista was dit niet meer mogelijk. Maar wat is het verschil tussen FAT en NTFS?

Een bestandssysteem is een structuur waarop data wordt weg geschreven op de harde schijf. Het ene deel is de verzameling van bestanden en de data die de individuele bestanden bevat. Het tweede deel bestaat uit de directorystructuur die de informatie organiseert en beschikbaar stelt over alle bestanden op het systeem. Er zijn een aantal verschillende bestandsysteemen waaronder NTFS en FAT32 toch een van de bekendste zijn voor Windows.

NTFS is een krachtiger bestandssysteem dan FAT en FAT32. Windows 2000, Windows XP en de Windows Server 2003-familie bevatten een nieuwe NTFS-versie die ondersteuning biedt voor diverse nieuwe voorzieningen, waaronder Active Directory, dat nodig is voor domeinen, gebruikersaccounts en andere belangrijke beveiligingsvoorzieningen.

FAT en FAT32 zijn vergelijkbaar, maar FAT32 is bedoeld voor grotere schijven dan FAT. Het bestandssysteem dat het beste werkt voor grote schijven is NTFS. FAT32 heeft ook als nadeel dat een bestand grootte maar 4GB kan zijn, voor groter bestanden is NTFS mogelijk aangezien deze een maximale grootte heeft van 2TB

partition-format-NTFS-FAT32

Vorig artikelPersafbeelding nieuwe Nokia Lumia 2520 tablet gelekt
Volgend artikelSvchost.exe: Waarom staat dit om mijn computer en wat is het?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in