Apple vervangt kapotte ssd’s Macbook Air

Apple heeft deze week laten weten dat Macbook Airs welke tussen juni 2012 en juni 2013 zijn aangeschaft mogelijk problemen ondervinden met de ssd. Waarschijnlijk gaat het om de ssd’s voor de Macbook air met een opslagcapaciteit van 64GB en 128GB van het merk Toshiba. Bij de productie van de laptops is gebruik gemaakt van verschillende merken ssd’s. Het is dus onwaarschijnlijk dat alle Macbook Airs uit 2012 deze gebreken vertonen.

macbook-air

Apple heeft een tool vrijgegeven waardoor de gebruikers van een Macbook Air kunnen checken of de ssd’s in de mac in orde zien. Indien dit niet het geval is, wordt aangeraden zo snel mogelijk een backup te maken en de laptop te laten repareren. Apple laat weten dat de Macbook’s gratis worden gerepareerd met een nieuwe solid state drive. De tool kan je hier downloaden.

Apple raadt mensen met een defecte flash drive aan om voorlopig geen updates en nieuwe apps te installeren. Ook wordt aangeraden om regelmatig een back-up van je data te maken tot de flash drive vervangen is.

Vorig artikelGoogle verstuurt uitnodigingen voor evenement op 24 oktober
Volgend artikelUMI X2S: Eerste octacore smartphone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in