UMI X2S: Eerste octacore smartphone

Tijdens een elektronica beurs in Hong Kong heeft de Chinese fabrikant UMI de nieuwe X2S smartphone aangekondigd, deze smartphone is de eerste welke de beschikking heeft over een octacore processor. De telefoon is uitgerust met een MT6592 Chipset van Mediatek. Hierdoor is de UMI X2S de eerste smartphone welke draait op een octacore processor met acht kernen.

Uni-XS2-MediaTek-MT6592-1

De telefoon bevat acht Cortex A7 kernen, welke zeer energiezuinig zijn. In vergelijking met de Cortex A175 zijn de kernen in de A7 een stuk trager dan de huidige A15 kernen welke momenteel aanwezig zijn in vele high-end smartphones. Momenteel zijn er al wel smartphones op de markt welke beschikken over een octacore processor, deze gebruiken maximaal vier kernen. De Mediatek MT6592 in de UMI X2S kan daarentegen alle acht kernen tegelijkertijd aan het werk zetten.

De UMI X2S is een smartphone welke verkocht zal worden voor ongeveer 200 euro, dit is zeker niet duur aangezien de smartphone beschikt over een 5-inch scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels en 2GB werkgeheugen. Wij gaan er van uit dat de Chinese smartphone niet direct in Nederland verkocht zal worden. Wel kan je de smartphone via import naar Nederland halen.

Vorig artikelApple vervangt kapotte ssd’s Macbook Air
Volgend artikelOplossing: Geen Windows 8.1 update in store?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in