Nieuwe herstelbestanden voor foutieve Windows RT 8.1 update

Afgelopen zaterdag heeft Microsoft de nieuwe Windows RT 8.1 update uit de Windows Store verwijderd aangezien de uitrol van de nieuwe versie voor vele problemen zorgde op Windows RT apparaten. Microsoft heeft nu een downloadbaar herstelbestand beschikbaar gesteld. De update is momenteel nog niet teruggeplaatst in de Windows Store. Doormiddel van de hersteltool kunnen gebruiker Windows 8.1 opnieuw installeren op Windows RT apparaten, als het goed is dit keer zonder problemen.

318611_986597e5

Speciaal voor de gebruikers die problemen ondervonden door de downloadbare update naar Windows RT 8.1 heeft Microsoft nu een herstelbestand geplaatst, de Surface RT Recovery Image. De recovery bestanden kan je downloaden via deze website. Het herstelbestand heeft een grootte van 3,7GB en is voorzien van een PDF bestand waarin diverse instructies de installatie duidelijk maken. Om het bestand correct te installeren dient de gebruiker te beschikken over een USB-stick én een pc die op Windows 7 of 8 draait. Doormiddel van een Windows 7 kan een herstelschijf aangemaakt worden, deze herstelschijf kan je aanmaken op cd/dvd of USB welke je kan koppelen aan het Surface Apparaat.

Het is niet bekend of het herstelbestand ook werkt op andere Windows RT-apparaten naast de Surface RT-tablet waaronder de Dell XPS 10 en bijvoorbeeld de Yoga 11 van Lenovo.

Vorig artikelSpecificaties nieuwe Nokia Lumia 1520 opgedoken in China
Volgend artikelSurface 2 vanaf deze week in Nederland te koop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in