Surface 2 vanaf deze week in Nederland te koop

De nieuwe Microsoft Surface 2 tablet is vanaf aanstaande dinsdag verkrijgbaar in Nederland. Ondanks de tegenvallende verkoop aantallen van de huidige generatie Surface tablets blijft Microsoft niet opgeven aangezien de Surface 2 de huidige serie van de tablet opvolgt. De tweede generatie van de Surface-apparaten komt deze week uit in 22 landen, inclusief Nederland. De nieuwe Windows 8-tablets van Microsoft (met daarop Windows 8.1) zijn sneller, dunner en beloven een betere batterijduur.

Surface 2 sneller?

De Surface 2 is vooral een stuk sneller in vergelijking met zijn voorganger. Ook is de tablet een stuk dunner en lichter. Het scherm bevat de CtearType technologie en heeft een Full HD resolutie van 1920×1080 pixels. De Surface 2 draait nog steeds op Windows RT, maar dan wel versie 8.1. De Office-suite wordt gratis meegeleverd en is nu ook voorzien van Outlook RT.

m1mx7g2awn1e_std1024

Wat betreft de interne componenten gaat de Surface 2 er zoals verwacht op vooruit. De oudere Surface draaide op een Tegra 3 chipset, het nieuwe model is voorzien van een nieuwe Tegra 4 chipset. Verder bevat de tablet enkele connectie mogelijkheden waaronder USB 3.0.

Verkrijgbaarheid: 

De Surface 2 met Windows RT wordt geleverd met minimaal 32 GB SSD-geheugen en kost 439 euro. De snellere, krachtigere Surface Pro 2 is te koop vanaf 889 euro en bevat dan 4 GB werkgeheugen en een SSD-schijf van 64 GB.

 

Vorig artikelNieuwe herstelbestanden voor foutieve Windows RT 8.1 update
Volgend artikelLenovo komt met A10 Android laptop voor 229 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in