Nokia verkocht record aantal Lumia smartphones

Nokia heeft het afgelopen kwartaal goede resultaten neer gezet aangezien het Finse bedrijf na een zwaar jaar een kleine winst heeft gemaakt, ook verkocht Nokia afgelopen kwartaal de meeste Lumia smartphone’s. Het afgelopen kwartaal is er door Nokia een winst van 118 miljoen euro gemaakt met een totale omzet van 5,66 miljard dollar. Deze cijfers zijn een stuk beter als dezelfde periode vorig jaar aangezien er toen ruim 576 miljoen euro verlies is gedraaid op een omzet van 7,2 miljard euro.

LUmia-1020

Lumia smartphones gaan goed:

De verkoop van de Lumia smartphones gaan momenteel erg goed. Het afgelopen kwartaal zijn er 8,8 miljoen Lumia smartphone verkocht, vorig kwartaal waren dit er nog zo’n 7,4 miljoen. Vorig jaar begon de opmars van Lumia aangezien er in deze periode maar 2,9 miljoen exemplaren over de toonbank zijn gegaan. Vooral de Lumia 520 doet het momenteel erg goed. Vooral de goedkope Windows Phone smartphones gaan boven verwachting goed.

Ook verkoopt Nokia nog de simpele telefoons waarmee je alleen kan bellen en sms’en. Afgelopen kwartaal zijn er 55,8 miljoen simpele feature phones verkocht. Dat is meer dan vorig kwartaal toen er 53,7 miljoen simpele telefoons werden verkocht.

Vorig artikelFlinke update voor Google Hangouts; Bellen en sms’en mogelijk
Volgend artikeliPhone 5S kampt met problemen accu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in