100.000 Instagram wachtwoorden gestolen via Instagram app

Een groep oplichters zijn er in geslaagd om meer dan honderdduizend wachtwoorden te stelen van de populaire sociale foto dienst Instagram. Het beveiligingsbedrijf Symantec heeft laten weten dat er inderdaad meer dan 100.000 accounts inclusief wachtwoord zijn gestolen. De app beloofde gebruikers honderden ‘likes’ en volgers op Instagram, in ruil voor hun Instagram-inloggegevens, dit kan je van te voren natuurlijk al verwachten.

Instagram-vid

Het ging om de applicatie met de naam InstLike welke al enkele maanden beschikbaar is in de Google Play Store en Apple Store van Apple. De InstLike app maakte geen gebruik van de officiële API Interface van Instagram, deze maakt het mogelijk om veilig in te loggen bij derde partijen met een Instagram-account. In plaats daarvan maakte InstLike gebruik van zijn eigen invulformulier, hierdoor kwamen de wachtwoorden terecht bij de app makers.

InstLike kon de likes en volgers uitdelen door de accounts waar ze de beschikking over hadden gekregen. Ook is er behoorlijk veel geld opgehaald aangezien er munten opgehaald kunnen worden, voor tien munten krijgt de gebruiker een nieuwe volger op Instagram, wil je meer munten dan moet je betalen. De applicatie is tussen de 100.000 en 500.000 keer gedownload uit de Google Play-winkel.

Vorig artikelOfficiele persafbeeldingen Moto G smartphone opgedoken
Volgend artikelAndroid 4.4 nu ook beschikbaar voor Nexus 7 en Nexus 10

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in