Review: Aldi Wolfgang AT-AS50Q smartphone

De feestdagen komen eraan en de nieuwe cadeaus worden gekocht, ben je opzoek naar een nieuwe smartphone? dan heeft de Aldi momenteel een mooie aanbieding. Vanaf zaterdag 7 december verkoopt de Aldi namelijk de nieuwe Wolfgang AT-AS50Q smartphone voor een bedrag van 159 euro. De prijs van de smartphone is zeer scherp aangezien de Wolfgang AT-AS50Q beschikt over een aantal  krachtige specificaties waaronder een 5-inch scherm met een resolutie van 960×540 pixels. De nieuwe AT-AS50Q draait op een Cortex A7 quad core processor gebaseerd op een MT6589M chipset. Deze Mediatek chipset is vrij recent en daarom ook een stuk sneller in vergelijking met de vorige modellen en smartphones van Wolfgang.

De Wolfgang AT-AS50Q zal vanaf zaterdag 7 december 2013 verkocht worden voor een bedrag van 159 euro. Tijdens deze review zullen wij verschillende functionaliteiten uitgebreid testen waaronder de snelheid van de processor. Is de AT-AS50Q een goede smartphone voor onder de kerstboom? lees snel verder.

Wolfgang-AT-AS50Q-6

Het Toestel

De Wolfgang AT-AS50Q beschikt over een 5-inch scherm, vooral in de prijsklasse van 159 euro zijn er weinig toestellen op de markt met een groot 5-inch scherm. Het 5-inch IPS scherm beschikt over een resolutie van 960×540 pixels. De smartphone wordt aangedreven door een Mediatek MT6589M 1.2Ghz Quad Core processor gebaseerd op een Cortex A7 processor. In totaal zijn er 4 cores van 1.2Ghz beschikbaar. De processor wordt ondersteunt door 512MB RAM wat in vergelijking met een Quad Core processor aan de lage kant is voor een smartphone. Aan de achterzijde van de smartphone is een 8 megapixel camera met led flits en autofocus aanwezig. De processor wordt ondersteunt door 512MB aan RAM. Aan de voorzijde is een 3 Megapixel camera aanwezig voor bijvoorbeeld videobellen.

Wolfgang-AT-AS50Q-1

 

Wolfgang-AT-AS50Q-16

Intern is er 4GB opslag aanwezig, doormiddel van een MicroSD kaart kan je de opslagcapaciteit uitbreiden tot maximaal 32 GB. Verder heeft de Wolfgang smartphone diverse aansluitingen waaronder een dual sim mogelijkheid, hierdoor kan je twee sim kaarten monteren en ook afhankelijk van elkaar gebruiken. Verder beschikt de smartphone over Bluetooth 4.0, WiFi B/G/N en GPS/A-GPS.

Software

De smartphone draait op Android 4.2 Jelly Bean welke vrij standaard is uitgerust zonder veel aanpassingen. Zo is de Android versie niet voorzien van een custom skin waardoor de interface geheel stock is. Ook zijn er nauwelijks voor geïnstalleerde programma’s aanwezig op de smartphone aangezien SlideIT Keyeboard de enige applicatie is welke standaard is meegeleverd vanuit Wolfgang.

Beschikbaarheid

Vanaf zaterdag 7 december zal de nieuwe smartphone verkocht worden bij de Aldi voor een bedrag van 159 euro. In vergelijking met de vrij recente Wolfgang AT-AS45QHD smartphone is dit een prima aanbieding aangezien deze smartphone voor 199 euro over de toonbank ging bij de Aldi. Wij geven wel een tip, aangezien de feestdagen eraan komen gaan wij er van uit dat de nieuwe Wolfgang smartphone snel uitverkocht zal zijn bij de Aldi.

[alert type=”info”]Meer informatie over de 5-inch smartphone? ga snel verder naar de volgende pagina van deze review. [/alert]

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wolfgang AT-AS50Q

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Hardware en vergelijking
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelSamsung Galaxy S5 krijgt 2K scherm
Volgend artikelOpvolger HTC One komt rond februari

9 REACTIES

  1. Ik heb in januari een wolfgang AT_AS50Q gekocht .Het is een hele fijne telefoon. Ik heb er 2 telefoonkaarten in maar met 1 van de 2 kaarten kan er niet uit gebeld worden wel in. Zodra ik de toets indruk zegt hij wilt u die andere kaart inschakelen , dan druk ik op annuleren maar de volgende keer komt hij weer terug. Hoe kan dit en wat doe ik verkeerd , ik kan het nergens vinden.Gr A

  2. Ik heb deze telefoon al een paar dagen en ik heb geen flauw idee hoe je een screenshot maakt. Ik kon het niet vinden in de handleiding dus ik dacht dat het misschien niet mogelijk was. Welke toetsen moeten ik ingedrukt houden voor een screenshot?

  3. Dank voor de uitgebreide review. Er zit wél een notificatie LED op de as50q. Zodra er een whatsapp / sms bericht binnen komt gaat de led (rechts bij de ear-speaker) groen knipperen. Ik heb nog niet getest of deze ook instelbaar is met de app “light flow”. Ik heb de telefoon sinds gister in bezit, en de snelheid verbaast in zeer positieve zin. Geen enkele vertraging waarneembaar, en ik merk niet dat er “slechts” 512 mb werkgeheugen beschikbaar is…

    • Er zit inderdaad een notificatie light / lampje
      op de AS50Q
      Kleur groen aan rechtkant oormicrofoon
      Je krijgt bij sms mail of whap een standaard
      geluidje en lampje knippert dan langzaam
      groen

      Greetz el mago

  4. Nou ik heb er ook maar 1 gehaald,
    ik heb hem nu een paar dagen en hij werkt prima
    ik had een samsung van een jaar of 3 oud, (die 3x zo duur was)
    maar alles wat ik er op doe werkt snel en goed
    beter als op die oude samsung
    dus ik ben tevreden .
    voor die prijs een prima toestel
    Gr Ger

  5. De Wolfgang AT/AS50Q op 7 December gekocht ,het is een mooi toestel met een groot beeldscherm,
    als minpunt er is geen fijne handleiding bij zodat je alles moet uitzoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in