Tip: Direct starten in desktop modus Windows 8.1

In Windows 8 en Windows 8.1 is het mogelijk om vanuit het opstarten direct in desktop modus te komen, hierdoor kan je ook zonder metro interface de computer gebruiken. Standaard is bij Windows 8 en Windows 8.1 de Modern UI Metro interface aanwezig. Sinds Windows 8.1 is het mogelijk om direct op te starten in de desktop modus. Vooral voor de gebruiker zonder touchscreen is deze optie zeer handig.

Stap 1: Ga naar de Desktop-omgeving door in de Modern UI op de Desktop-tegel te drukken, deze tegel is aanwezig op het bureaublad.

Windows-8.1-metro-start

Stap 2: Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk, in het menu dat verschijnt klik je op de optie Eigenschappen zoals op onderstaande afbeelding.

Stap 3: Er verschijnt vervolgens een venster met de naam Eigenschappen van taakbalk en navigatie. Daarin klik je op het tabblad Navigatie. In het navigatie menu heb je de optie om de opstart optie direct te configureren. De optie waarmee je de metro interface kan uitschakelen is: Wanneer ik mij aanmeld of alle apps op een scherm sluit, naar het bureaublad gaan in plaats van naar Start. Zet een vinkje voor deze optie.

Windows.8.1

Momenteel is de optie alleen beschikbaar voor Windows 8.1. In Windows 8 kan je de instellingen aanpassen via het register of doormiddel van enkele tweaks. De instellingen voor Windows 8 zullen wij de komende tijd uitgebreid beschrijven op onze website. Via bovenstaande menu heb je ook de mogelijkheid om de interface van de metro interface aan te passen naar eigen wens. Zo kan je de weergave aanpassen en achtergronden gelijk maken tussen de desktop en metro interface. Ook kan je de hoek navigiatie aanpassen met custom widgets.

 

Vorig artikelPS3 en PS4 games in de aanbieding bij Saturn
Volgend artikelTip: Tabbladen toevoegen aan Windows verkenner

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in