Koers Bitcoin flink onderuit

Binnen 24 uur is de koers van Bitcoin ruim gehalveerd. De daling van bitcoin komt doordat de Chinese banken niet meer toestaan. Het hoogste punt van Bitcoin de afgelopen 24 uur behaalde was 1065 dollar, vervolgens zakte het aandeel in naar 576 dollar. De Chinese Volksbank heeft de financiële instellingen verboden om nog te handelen in bitcoins en om bitcointransacties uit te voeren. Volgens de bank zijn er teveel risico’s aan verbonden.

Bitcoin is vooral gezakt door het nieuws vanuit China aangezien China een groot aandeel heeft in de Bitcoin munt. Op Mt. Gox, de grootste wisseldienst ter wereld, daalde de waarde van 1200 dollar naar een dieptepunt van ongeveer 900 dollar. Inmiddels is de Bitcoin munt weer licht aan het stijgen, maar of het zijn oude niveau van 1200 dollar zal overtreffen is nog onduidelijk. De website van mt gox heeft de hele week al problemen aangezien de website vaak niet beschikbaar is vanwege de grote vraag naar bitcoin.

Afgelopen 48 uur:

chart

 

 

 

Vorig artikelTip: Tabbladen toevoegen aan Windows verkenner
Volgend artikelSamsung overweegt Android 4.4 voor goedkopere toestellen

1 REACTIE

  1. Ach het hangt ervan af hoe je het bekijkt… Voor mensen die op de top tussen de 1000 en 1200 zijn ingestapt ist nu ff jammer… Maar net als bij de meeste beleggingen moet je op langere termijn denken… En de potentiele groei van de bitcoin is nog steeds enorm. Net voor de ‘China bump’ die nu ca een maand duurt stond de BTC op ca. 330 Dollar Dus op die schaal bekeken is er nog steeds een groei van ca 50%..> En als je het vergelijkt met de koers een jaar terug dan is het helemaal al geen ‘crash’ te noemen 😉 Grtz, Peter Lunk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in