Review: ZaggKeys Folio case iPad Mini

Zagg is een vrij bekend merk welke regelmatig nieuwe producten op de markt brengt voor verschillende iPad en iPhone’s. Wij kregen de mogelijkheid om de ZaggKeys Folio Case te testen voor de iPad Mini. ZaggKeys heeft het product een tijdje geleden rond juli van dit jaar uitgebracht. De case is speciaal gericht voor de iPad Mini en heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor de Folio case anders is als die van de concurrentie. Zo is de Folio case maar 6.9 millimeter dik waardoor het een van de dunste iPad keyboard cases op de markt is.

DSC_0185

De Folio case wordt doormiddel van een magneet aan de iPad Mini gekoppeld waardoor er een stevig scharnier mechanisme ontstaat. Door deze techniek kan je de iPad case in een aantal verschillende posities plaatsen en heeft het geheel veel weg van een laptop. De Folio case gebruikt een eigen accu welke intern aanwezig is, de accu kan je opladen doormiddel van een USB kabel welke je er uiteraard standaard bij krijgt. De batterij zorgt voor het bluetooth signaal en de verlichting onder de toetsen. De verlichting kan je in een aantal verschillende kleuren aanpassen en ook qua helderheid.

Bescherming: 

Naast een keyboard is de Folio case ook verwerkt in een design behuizing waardoor de Folio prima geschikt is als beschermcase voor de iPad. Je kan het zien als een stevige cover met daarin een bluetooth toetsenbord verwerk. Vooral voor mensen welke de iPad vaak gebruiken voor e-mails en tekstverwerking is het echt ideaal. Aangezien de case redelijk compact is kan je hem ook nog makkelijk en vooral goed beschermt meenemen. In onderstaande foto’s een impressie van de case qua bescherming. Vooral de combinatie van toetsenbord en bescherming is ideaal en dat voor een case die nog geen 6.3mm dik is. Ook is de Folio case redelijk licht met een gewicht van 308 gram, dit is uiteraard zonder iPad Mini.

Design:

Zagg heeft verschillende cases op de markt gebracht voor de iPad. Aangezien de iPad Mini zelf al redelijk klein is zitten de toetsen op een toetsenbord vaak dicht bij elkaar waardoor het lastig werken is, bij De ZaggKeys zijn de toetsen anders geplaatst aangezien er meer ruimte beschikbaar is tussen de toetsen. De ZaggKeys folio is gemaakt van kunststof met een leren look. In tegenstelling tot andere fabrikanten heeft Zagg ervoor gekozen om de iPad echt in de case te verwerken waardoor het er meer als één geheel uit ziet. Vooral in vergelijking met bijvoorbeeld de Logitech Ultrahin Folio en Kensington Keystand ziet de case van ZaggKeys er een stuk beter uit, aangezien voor gebruik er geen standaard gebruikt hoeft te worden aangezien de Folio case standaard beschikt over een scharnier waardoor de iPad in elke positie geplaatst kan worden.

Er zijn diverse leds aanwezig onder de toetsen welke aanpasbaar zijn in de volgende kleuren:  wit, rood, geel, donkerblauw, licht blauw en zelfs knalroze.

Plaatsing:

Het plaatsen van de iPad Mini in de case is zeer eenvoudig door de iPad in de case te klemmen, de iPad Mini is goed beschermt en valt er niet zomaar uit omdat er rondom bescherming aanwezig is. Ondanks de rand zijn de functieknoppen wel gewoon te gebruiken door uitsparingen aan de voor/ zij en onderkant. Ook is er een camera uitsparing in de case aanwezig waardoor je de camera van de iPad Mini alsnog kan gebruiken.

DSC_0181

 

DSC_0199

Toetsenbord:

Na een aantal weken de Folio case gebruikt te hebben op de iPad Mini werkt de case erg prettig, vooral omdat de voorkant van het toetsenbord redelijk dun is waardoor er geen hinder zal ontstaan door een opstaande rand, ook is er nog redelijk veel ruimte aanwezig aan het begin van de toetsen, zodat je niet gelijk op toetsen zal drukken aan de onderzijde van de Folio case. Het toetsenbord heeft hetzelfde formaat als de iPad zelf en beschikt over een standaard QWERTY toetsenbord. Naast de toetsen zijn er ook een aantal functie knoppen aanwezig welke speciaal gericht zijn voor de iPad Mini.

DSC_0177

 

DSC_0171

Het typen op het kleine toetsenbord, dat exact even breed is als de iPad Mini gaat redelijk goed. Natuurlijk zijn de toetsen klein maar Logitech heeft toch een acceptabele afstand weten te houden tussen de toetsen zodat je vingers elkaar niet in de weg zit, ook niet als je met 10 vingers blind wilt typen. Zelfs het typen van langere lappen tekst gaat verrassend goed.In vergelijking met een gewoon toetsenbord zijn de knoppen redelijk op elkaar en vrij smal maar het werkt een stuk beter als de originele toetsen op de iPad Mini.

Alle belangrijke toetsen zijn aanwezig, maar ook minder vaak gebruikte karakters zijn aanwezig, zoals bijvoorbeeld de ß, $ en £. Ook zijn veel handige toetsen met de fn-knop te gebruiken als snelkoppelingen, bijvoorbeeld knippen, plakken, kopiëren, schermbeveiliging, zoek-knop, vooruit- en terugspoelen, play/pauze, tab, volumeknoppen, enzovoorts enzovoorts.

Aansluiting/ connectiviteit:

Om toetsaanslagen werkend te krijgen is een eenvoudige bluetooth pairing al wat gedaan hoeft te worden. Mocht dit je niet bekend zijn, het wordt allemaal keurig uitgelegd. Al is de uitleg langer dan de vrij korte handeling. In de bijgeleverde handleiding is een stapsgewijze handleiding aanwezig, wel moet je er voor zorgen dat er niet een ander bluetooth apparaat connectie probeert te maken met de iPad, dan kunnen er namelijk enkele problemen op treden met de connectie. Dit is alleen tijdens het connectie proces van beide bluetooth apparaten op exact dezelfde tijd. Daarna hebben wij geen problemen ondervonden met de verbinding tussen de iPad en de Folio. De verbinding is goed en werkt constant zonder vertraging.

Aan de zijkant zijn diverse aansluitingen aanwezig waaronder een micro-usb aansluiting waarmee je het toetsenbord kan opladen en twee kleine buttons waarmee je het toetsenbord kan aanzetten en kan connecten via bluetooth naar de iPad Mini. De buttons zijn goed weggewerkt in de behuizing waardoor je er geen last van zult hebben.

Accugebruik:

De accu van het toetsenbord moet volgens Zagg enkele maanden meegaan bij een gemiddeld gebruikt. Dit hebben we nog niet kunnen testen, onze eerste indruk van de accuduur is dat de keyboard inderdaada erg lang mee gaat op de accu aangezien ons test model, nog steeds op de eerste lading mee gaat.

Opladen kan slechts door middel van een USB-verbinding, waarvan de kabel is meegeleverd door Zagg. Je kunt dit toetsenbord dus opladen via een computer, of via een USB-stekker als je deze zelf eentje hebt, waaronder bijvoorbeeld de oplader voor de iPad Mini.

Conclusie:

De iPad Mini Folio Case is een prima accessoire welke je naast het gewone iPad toetsenbord kan gebruiken. Bij het begin is het wel even wennen maar dat komt voornamelijk omdat de meeste iPad gebruikers het touchscreen toetsenbord op een desktop toetsenbord gewend zijn. De accessoire biedt een nette bescherming en is vooral erg dun waardoor hij toch compact en zeer stevig is. Het uiterlijk ziet er persoonlijk goed uit en trekt de moderne stijl van de iPad Mini goed door met de gebruikte materialen en leather look aan de voor en achterzijde.

Het typen op het toetsenbord gaan zeer soepel met een goede en makkelijke toetsaanslag, in vergelijking met de concurrentie zijn de knoppen van de Folio redelijk groot waardoor de toetsaanslag erg prettig is. De verlichte toetsen is een extra toevoegen welke mooi is meegenomen en vooral in de avond erg prettig is, aangezien deze in verschillende kleuren en sterkte aanpasbaar zijn. De iPad Mini heeft goede bescherming rondom de case en zit er stevig in, vooral in combinatie met de scharnieren is het gebruik van de case erg makkelijk en naar eigen wens in te stellen in de juiste kijk vorm.

Sterke punten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Materiaal gebruik
  • Goede bescherming voor iPad Mini
  • Diverse functie toetsen welke geschikt zijn voor iPad Mini
  • Verlichte toetsen ( diverse kleuren )
  • Opladen via USB kabel

Verbeter punten

  • Gemis van touchpad als je veel touchscreen gebruikt
  • Je gebruikt vaak toch het touchscreen

Voor meer informatie over de keyboards van Zagg kan je terecht website van Zagg.

Vorig artikelApple heeft plannen voor Nederlands datacenter
Volgend artikelEvasi0n iOS 7 jailbreak verschenen voor iPad Mini, iPod Touch en iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in