Apple heeft plannen voor Nederlands datacenter

Apple is waarschijnlijk van plan om een Nederlands datacenter te bouwen in de Eemshaven. De Nederlandse website iPhoneclub heeft na berichtgeving van Dagblad van het Noorden een uitgebreid artikel gepubliceerd over het nieuwe datacentrum in Groningen. Op het moment staat er al een datacentrum in Groningen, aangezien er een goede verbinding aanwezig is heeft ook Apple plannen voor een nieuwe datacenter.

De Eemshaven is een zeer belangrijke plek voor het wereldwijde internet aangezien in de beurt van de Eemshaven een belangrijke transatlantische glasvezelkabel binnenkomt. Hierdoor is er veel bandbreedte beschikbaar wat prima gebruikt kan worden voor een datacentrum. Ook Microsoft wil in Noord-Holland een datacentrum openen met een oppervlakte van 40 hectare. Apple heeft momenteel meerdere online diensten en blijft groeien waardoor er meer opslag nodig is. Bijvoorbeeld Cloud opslag staat in een datacenter. iCloud is de belangrijkste aangezien elke gebruiker met een Apple ID gratis 5GB online opslag krijgt. Met miljoenen gebruikers is dit natuurlijk erg veel opslag.

Wanneer Apple zal starten met de bouw van een Nederlands datacenter is nog onduidelijk, maar de plannen zijn aanwezig dus het zou niet heel lang meer duren voordat de bouw van het eerste Nederlandse Apple datacenter zal starten.

datacenter-apple-north-carolina

Vorig artikelAldi Smartphone Wolfgang AT-AS40D2 vanaf 28 december in de verkoop
Volgend artikelReview: ZaggKeys Folio case iPad Mini

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in