Webwinkels verwachten 111 miljoen extra omzet

De online kerst aankomen slaan toe in Nederland, heel Nederland is momenteel weer massaal druk met de kerstaankopen voor 2013. Online webwinkels hoeven zeker niet te klaggen aangezien de webwinkels momenteel een extra omzet verwachten van 111 miljoen euro. Dit is 39% op de reguliere omzet.

Momenteel verwacht een derde van de online retailers dan consumenten in de toekomst meer geld uit zullen geven aan de kerstcadeaus. Vooral dit jaar in vergelijking met vorig jaar worden de kerstaankopen massaal via internet gedaan. Uit het onderzoek blijkt dat steeds meer consument kerstbomen en versieringen online bestellen, maar ook kerstcadeaus worden veel meer online besteld. De verwachting is dat de Kerstman en Sinterklaas samen ervoor gaan zorgen dat de online omzet voor heel 2013 uitkomt rond de €10.5 miljard, dit is een stijging van ruim 8 procent ten opzichten van vorig jaar.

Populaire producten onder de kerstboom zijn dit jaar voornamelijk kerst cd’s, cadeaubonnen en tablets. Ook spelcomputers waaronder de Playstation 4 en de nieuwe Xbox One doen het goed, maar helaas zijn beide consoles momenteel in Nederland beperkt verkrijgbaar.

Vorig artikelPlaystation 4 in meeste landen zo goed als uitverkocht
Volgend artikel‘Nieuwe Nexus 10 tablet komt volgende maand’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in