Oud en nieuw zorgt voor nieuwe records bij providers

De jaarwisseling was voor het mobiele netwerk weel groot succes, er waren weinig problemen en alles verliep zoals verwacht. Alle providers zagen in de uren voor en na middernacht een grote piek in het bel-, sms- en dataverkeer, wat natuurlijk ook meer dan logisch is. Wel is er een flinke daling in het aantal telefoongesprekken en verwerkte sms berichten zichtbaar. Wel is er een record verbruikt qua hoeveelheid dataverkeer.

KPN heeft woensdagochtend laten weten dat de klanten tijdens de jaarwisseling gezamenlijk ruim 7,5 terabyte aan data hebben gebruikt. Dit komt voornamelijk doordat klanten massaal gebruik maken van Facebook, Twitter en Whatsapp. Dit is een stijging van 23 procent ten opzichte van de jaarwisseling van 2012 of 2013. KPN heeft tijdens de jaarwisseling 8,5 miljoen sms berichten verwerkt, dit is wel een flinke daling in vergelijking met vorig jaar toen er nog 12,8 miljoen berichten zijn verwerkt. KPN verwerkte bijna 5 miljoen telefoongesprekken tegen 4,7 miljoen vorige jaarwisseling.

Ook Vodafone heeft een flinke piek gekregen tijdens de jaarwisseling. Vodafone meld dat er 85 procent meer data is gebruikt in vergelijking met vorig jaar. Vodafone heeft geen cijfers bekend gemaakt over het aantal sms’jes en verstookte data. Volgens Vodafone verliep de jaarwisseling rustig zonder problemen. Vodafone verwerkt wel vaker een grote hoeveelheid berichten of natuurlijk data.

Telefoon gesprekken Vodafone:

dojk9k7k7m

Vorig artikelSamsung verkocht meer dan 40 miljoen tablets in 2013
Volgend artikelGebruikersnamen en telefoonnummers Snapchat gelekt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in