Gebruikersnamen en telefoonnummers Snapchat gelekt

Het was al een tijdje bekend dat er momenteel nog een aantal beveiligingsproblemen aanwezig zijn in de chat applicatie Snapchat. Nu zijn er ruim 4,6 miljoen gebruikersnamen uitgelekt inclusief telefoon  nummer. De informatie is momenteel openbaar gesteld.

Snapchat

Een aantal vooralsnog anonieme hackers hebben een bestand beschikbaar gesteld met daarin ruim 4,6 miljoen gebruikersnamen en telefoonummers. Wel zijn de laatste twee cijfers van het telefoonnummer in de lijst weg gelaten. Een lijst inclusief de laatste twee cijfers van het telefoonnummer is aanwezig bij de hackers. Volgens de hackers is de beschikbaarheid van telefoonnummers gekoppeld aan gebruikersnamen kwalijk, aangezien veel gebruikers namelijk vaak dezelfde naam online gebruiken. Hierdoor is een telefoon nummer makkelijk traceerbaar.

De hacker laat weten dat er informatie is gelekt van 4,6 miljoen gebruikers. Alleen in de VS heeft de gebruiker al ruim 26 miljoen gebruikers, de lijst is dus alleen van een deel van de totale hoeveelheid gebruikers. De informatie was toegankelijk door een lek in Snapchat. Momenteel zijn de problemen in de applicatie opgelost maar pas nadat de informatie uitgelekt is.

Vorig artikelOud en nieuw zorgt voor nieuwe records bij providers
Volgend artikelAndroid 4.3 update voor Xperia SP vertraagd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in