Afsluiten stuk makkelijker in Windows 8.1 update 1

Gister zijn er diverse details opgedoken over de nieuwe Windows 8.1 Update 1. In de nieuwe update moet het nog makkelijker worden om Windows te herstarten of afsluiten. Microsoft zal namelijk een speciale knop toevoegen waardoor deze actie minder handelingen vereist, aangezien afsluiten momenteel in Windows 8.1 niet erg gemakkelijk gaat.

Windows-8-afsluiten

Microsoft zou in Update 1 van Windows 8.1 de opties voor afsluiten of herstarten van computers direct vanaf het startscherm beschikbaar willen maken. Net zoals de functionaliteiten binnen Windows 7. Microsoft zal rechtsboven op het startscherm een nieuwe afsluitknop toevoegen en een zoekknop om zo snel documenten, programma etc. te zoeken binnen het systeem. In WIndows 8 zijn de opties voor afsluiten en herstarten verborgen in de Charms balk. Veel gebruikers hebben kritiek op de huidige afsluit functionaliteiten.

Naast de nieuwe afsluitknop heeft de aanstaande Windows 8.1 Update 1 ook optimalisatie voor het systeem zodat er minder geheugen wordt gebruikt, hierdoor is er een lagere belasting en zal het systeem sneller werken. Door de lagere ‘belasting’ zou het systeem ook beter op goedkopere tablets draaien. Windows 8.1 zal verschijnen volgens de verwachting op 11 maart.

 

Vorig artikelApple komt binnenkort met oplossing voor problemen iOS 7
Volgend artikelSynology DSM 5.0 bèta beschikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in