Samsung Galaxy S5 unpacked evenement aangekondigd

Samsung heeft vandaag een unpacked evenement aangekondigd. Samsung heeft vandaag internationale journalisten uitgenodigd voor een nieuwe evenement met de naam Unpacked 5. Op de uitnodiging staat te lezen dat Samsung zijn “nieuwe vlaggenschip” zal aankondigen. Het evenement zal worden gehouden op 24 februari in Barcelona.

unpackedinvitationsns-1-557x371

Rond deze tijd is ook het Mobile World Congress in volle gang. Omdat er ook een 5 staat vermeld is het zo goed als zeker dat Samsung de nieuwe Galaxy S5 in Barcelona zal aankondigen. Naar verluidt wordt de Samsung Galaxy S5 in april in de winkels gelegd. Er gaan momenteel diverse geruchten rond waaronder over een nieuwe iris/ vingerscanner voor het toptoestel. De Galaxy S5 krijgt waarschijnlijk een verbeterd ontwerp welke veel weg zal hebben van de Galaxy S4. Naast de Galaxy S5 wordt er ook een nieuwe Samsung Galaxy Gear verwacht.

Volgens de laatste geruchten beschikt de nieuwe smartphone over een behuizing uit metaal en kunststof, er komen namelijk twee versies waarvan één in een metalen versie en één kunststof variant welke een stuk goedkoper zal worden. De metalen versie zal verkocht worden voor 800 euro terwijl het kunststof model voor 650 euro over de toonbank zal gaan.

Scherm:

Het scherm van de Galaxy S5 is een Super Amoled scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Waarschijnlijk beschikt de smartphone over een resolutie van 560 pixels per inch. De grootte van het scherm krijgt waarschijnlijk een diagonaal rond de 5,25-inch.

Processor:

De Samsung Galaxy S5 krijgt net zoals de S4 en Note 3 waarschijnlijk verschillende processors welke voor verschillende regio’s bedoeld zijn. Sommige landen krijgen een S5 variant met Samsung’s eigen Exynos 6 octacore processor – in andere landen zal de Galaxy S5 het eerste toestel zijn dat in de schappen ligt met Qualcomm’s gloednieuwe Snapdragon 805 SoC. Beide chipsets krijgen een flinke snelheids verbetering wat richting de 2,5Ghz zal komen.

 

Vorig artikelOlympische winterspelen in Sotsji live volgen
Volgend artikelSpotify lanceert nieuwe DJ app voor de iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in