Oudere Sony smartphones krijgen geen updates meer

Vandaag heeft Sony via zijn Blog laten weten dat verschillende Sony Smartphones geen updates meer zullen ontvangen naar een nieuwe versie. Het gaat om modellen die op de markt zijn gekomen met Android 2.3 Gingerbread. Zij zullen blijven steken op Android 4.0 Ice Cream Sandwich of 4.1 Jelly Bean. Een nieuwe versie is niet mogelijk.

Sony-Xperia-SP-M35t

 

Welke toestellen: 

In de toekomst zullen een aantal toestellen geen update meer ontvangen. Deze toestellen zijn momenteel tussen de 18 en 24 maanden oud. De grootste reden is de hardware, de toestellen kunnen het qua hardware namelijk niet meer aan of ze zijn commercieel niet interessant genoeg voor een nieuwe update. Sony laat weten dat het om de volgende toestellen gaat: Xperia arc S, Xperia S, Xperia SL, Xperia ion, Xperia acro S, Xperia go, Xperia P, Xperia J, Xperia miro, Xperia sola, Xperia tipo and Xperia U.

Standaard draaien deze smartphones op Android 2.3 of Android 4.0, hoger dan Android 4.1 is zonder custom ROM helaas niet mogelijk. Via een custom ROM heb je wel de mogelijkheid om een aantal versies hoger te gaan, of zelf naar Android 4.4 Kitkat.

Vorig artikelSatya Nadella nieuwe CEO Microsoft
Volgend artikelAldi Wolfgang AT-AS45Q2 smartphone vanaf 15 februari bij de Aldi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in