Kwaadwillenden kunnen find my iPhone uitzetten

Een bug in de meest recente versie van iOS 7 maakt het mogelijk om zonder het benodigde wachtwoord de find my iPhone functie uit te schakelen op de iPhone. Via de applicatie is het mogelijk om een verloren of gestolen iPhone terug te vinden via de iCloud.com website.

De bug werd getoond in een YouTube video. De bug is aanwezig in iOS 7.0.4 en voor de ervaren gebruiker makkelijk uit te voeren. De problemen zijn waarschijnlijk opgelost bij de release van iOS 7.1 aangezien ontwikkelaars de bug niet kunnen gebruiken op de eerste beta’s van iOS 7.1. Volgens geruchten komt iOS 7.1 in maart beschikbaar.

Via de bug kunnen kwaadwillenden de find my iPhone functie uitschakelen waardoor de gebruiker de iPhone niet meer kan traceren via internet. Normaal is het noodzakelijk om het wachtwoord op te geven om deze functie uit te schakelen, door de bug is dit ook mogelijk zonder wachtwoord. Gebruikers moeten wel toegang krijgen tot het instellingen menu waardoor de beveiliging van het toestel omzeilt moet worden.

De impact is beperkt aangezien de gebruiker de data wel kan wissen en de iPhone blokkeren. Bij misbruik van de app is het minder makkelijk om de iPhone terug te vinden.

Vorig artikelLivestream Olympische Spelen aanwezig in NOS applicatie
Volgend artikelMozilla Firefox Windows 8 beta beschikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in