Mogelijk ook wachtwoorden gestolen via modems XS4ALL

Afgelopen week was XS4ALL in het nieuws door een aanval op de modems, tijdens deze aanval zal er mogelijk ook wachtwoord gestolen. Deze week is er een waarschuwing verstuurd door zowel de Nederlandse provider als de Fabrikant AVM.

De hackaanval zorgde bij veel gebruikers voor zeer hoge telefoon rekeningen aangezien er via de FRITZ!BOX naar dure 0900 nummers is gebeld. Het probleem deed zich alleen voor bij klanten die de Remote Access-functie van hun FRITZ!Box modem zelf hebben geactiveerd. Door deze functie is de modem direct vanaf internet bereikbaar. De hackers zijn via poort 443 naar binnengedrongen op de FRITZ!BOX. Volgens diverse onderzoekers zijn er ook wachtwoord buitgemaakt. Daarom adviseert AVM  gebruikers dringend alle wachtwoorden en toegangsdata van hun FRITZ!Box te vernieuwen.

XS4ALL heeft het advies gegeven om de Fritz!box routers te updaten met een nieuwe firmware. Het gaat om een eerste update voor de firmware van de FritzBox-modellen met typenummers 7390, 7360 en 7340. De patch kan je installeren via de wizard in de firmware van de modem. De nieuwe versie brengt de modem naar firmware versie 6.0.3.

Vorig artikelSamsung komt met zwarte Galaxy S4 variant
Volgend artikelFlinke koersdaling BitCoin door problemen Mt.Gox

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in