Belastingdienst waarschuwt voor valse e-mails

De belastingdienst waarschuwt momenteel voor vele valse e-mails welke in omloop zijn. De e-mail heeft als afzender “noreply@Belastingdienst.nl” en geeft aan dat de ontvanger een nieuwe items in zijn berichtenbox heeft gekregen. Ook is er een meegestuurde link aanwezig waar de gebruiker naar een malware/ phishingpagina verwijst.

Afbeelding RTLnieuws

De exacte malware of phishing is nog onduidelijk, maar dat er kwaadaardige software achter zit is inmiddels wel duidelijk. Ontvangers van de e-mail krijgen het advies die niet te openen en direct te verwijderen. Doordat er een mail verzonden wordt vanuit belastingdienst.nl lijkt de melding vrij echt, maar dit is dus niet het geval. De belastingdienst verwijst nooit in een mail direct naar een link met de tekst dat er een nieuwe mail klaar staat in de persoonlijke inbox.

Voorbeeld Valse e-mail Belastingdienst:

De Belastingdienst heeft vandaag een waarschuwing afgegeven voor een ‘valse e-mail‘ die in omloop is. De e-mail heeft als afzender “noreply@Belastingdienst.nl” en stelt dat de ontvanger een nieuw bericht in zijn berichtenbox heeft. Gebruikers worden vervolgens verleid om op de meegestuurde link te klikken.

Het is onduidelijk of de link naar een phishingpagina wijst of naar een website die de computer met malware probeert te infecteren, aangezien de Belastingdienst dat niet laat weten. Ontvangers van de e-mail krijgen het advies die niet te openen en direct te verwijderen. De e-mail heeft de volgende tekst:

U heeft een nieuwbericht in uw Berichtenbox.

Klik hier om deze te lezen.

Notificatieberichten bevatten met het oog op uw privacy geen informatie over de inhoud van het bericht.

Met vriendelijke groet,

Belastingdienst

Vorig artikelAndroid 4.3 Jelly Bean voor Sony Xperia SP beschikbaar
Volgend artikelMozilla gaat zelf advertenties tonen in Firefox

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in