Mozilla gaat zelf advertenties tonen in Firefox

Mozilla heeft vandaag een flinke stap gezet wat bij veel gebruikers niet echt welkom zal zijn. Mozilla gaat namelijk in de browser Firefox advertenties tonen. Mozilla heeft vorig jaar besloten om cookies van derden partijen te gaan blokkeren. Dit houdt in dat advertentienetwerken niet langer in staat zijn om bezoekers te volgen, hierdoor kunnen de advertentie bedrijven de advertenties niet volgen. 

firefox-windows-8

Dit soort maatregelen hebben een negatief effect op de advertentiemarkt maar ook voor de websites die afhankelijk zijn van deze inkomsten. Nu heeft Mozilla laten weten dat ze zelf advertenties gaan tonen op de website. Mozilla zal voorlopig alleen advertenties tonen aan nieuwe Firefox gebruiken. Als je Firefox opnieuw zal installeren krijg je advertenties te zien in de browser, over enkele maanden zal Mozilla ook de huidige gebruikers gaan voorzien van advertenties.

Google heeft inmiddels veel marktaandeel gewonnen van Mozilla, momenteel krijgt Mozilla de meeste inkomsten direct uit Firefox aangezien Google betaald voor elke bezoeker welke wordt doorgestuurd naar Google via het zoekvenster. Mozilla zoekt nu naar nieuwe advertentie inkomsten waardoor het bedrijf is gestart met het tonen van advertenties binnen de browser.

Bron: Techzine

Vorig artikelBelastingdienst waarschuwt voor valse e-mails
Volgend artikelOppo Find 7 komt op 19 maart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in