Review: SteelSeries Rival gamemuis

SteelSeries is zeker geen onbekend merk op gebied van input devices voor de computer. De SteelSeries Rival gamemuis welke wij tijdens deze review gaan beoordelen is een lasermuis welke voornamelijk gericht is op de gamers. De rival is een ergonomische game muis welke verkocht wordt voor een adviesprijs van 59,99 euro. In tegenstelling tot de laser muizen beschikt de SteelSeries Rival over een optische sensor.

DSC_0273

De Steelseries Rival beschikt zoals hierboven aangegeven over een optische lens met een max DPI van 6500CPI. Voor de fanatieke PC gamer is een goede muis zeer belangrijk. Het eerste wat opvalt aan de Rival is dat hij vrij lang is in tegenstelling tot andere muizen. De lengte van de muis is bij ieder in zijn nadeel of voordeel, persoonlijk vinden wij een langere muis fijner werken. De Rival heeft de beschikking over twee primaire knoppen welke een redelijk groot klik oppervlakte hebben, waardoor je de muis op diverse manieren kan bedienen.

DSC_0290

De Rival muis:

Volgens de fabrikant is de muis in staat bewegingen tot 200 inch per seconde en acceleraties tot 50G te verwerken, de gamingmuis zal zich voornamelijk onderscheiden met andere fabrikanten op gebied van aanpasbaarheid. Via de aanwezige software is het mogelijk om software matig diverse instellingen aan te passen en zo de muis volledig naar eigen wens te configureren. Ook angle snapping kan worden ingeschakeld en de pollingrate is aanpasbaar tot 1000 Hz waarmee de responsetijd 1 ms zou bedragen. De sensor kan gekalibreerd worden voor het oppervlak waarop het wordt gebruikt. Dit zou de precisie van de muis verbeteren. De lift-off distance is daarnaast ook instelbaar. Kortom veel custom mogelijkheden.

De Rival muis heeft de beschikking over Steelseries switches, met deze switchen moet je volgens Steelseries meer dan 30 miljoen clicks kunnen maken. Steelseries heeft de muis gevormd voor rechtshandige gebruikers, voor links gebruik heeft Steelseries een aantal andere muizen beschikbaar. Voor een volledig overzicht kan je het beste de website van Steelseries bekijken.

Inhoudsopgave:

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Steelseries Rival muis:

1
2
3
4
Vorig artikel5 gratis Playstation Plus games voor maart
Volgend artikelGoogle en Apple ondernemen actie tegen Flappy Bird klonen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in