‘Veilige’ chat-app Telegram toch niet zo veilig

De ‘veilige’ chat applicatie Telegram is toch niet zo veilig als we denken. Momenteel is de applicatie behoorlijk populair en staat in vele landen in de top 10 in de App Stores. De applicatie wint momenteel steeds meer populariteit en blijft flink groeien, maar is de applicatie wel zo veilig?

Telegram_lede

Na de overname van WhatsApp op Facebook komen de eerste berichten al binnen van gebruikers welke per direct willen overstappen naar een andere chat applicatie. Momenteel is de populairste applicatie de chat applicatie Telegram. Volgens Telegram is de applicatie zeer veilig, maar is dit wel zo?

Telegram lijkt een goede app, met een zo goed als gelijke interface als Whatsapp, de applicatie werkt snel en berichten komen goed aan. De app is zowel voor Android als iOS geschikt. De app is geheel gratis zonder advertenties maar waar verdiend de applicatie zijn inkomsten mee? juist de data. De applicatie heeft een eigen beveiligingsprotocol, Volgens cryptografie-experts is het extreem onveilig om je eigen protocol te bouwen in plaats van de bestaande te gebruiken. De applicatie gebruikt een SHA1 Hash voor de encryptie. Al langere tijd staat SHA-1 bekend als een zeer onbetrouwbaar protocol.

De versleuteling gebeurd alleen tussen de gebruiker en de server. Hierdoor kan je de versleuteling omzeilen. Er is namelijk geen authenticatie voor de eind gebruiker waardoor het makkelijk is om een ‘Man In The Middle’-attack te plaatsen op de server, hierdoor kan het verkeer worden afgeluisterd door hackers en overheidsorganisaties.

Vorig artikelWhatsapp: Er zal niks veranderen voor de gebruikers
Volgend artikel‘Android 4.5 en Nexus 8 komen rond juli’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in