Clouddienst Mega komt met beveiligde chatapp

Cloudienst Mega zal rond april een nieuwe beveiligde chat applicatie lanceren voor de desktop, de applicatie voor de smartphones zal rond augustus volgen. Mega komt dus beschikbaar voor iOS en Android. De Nederlandse Mega ontwikkelaar Bram Van der Kolk heeft dit laten weten tegenover Tweakers.

Mega

De desktop versie is een beveiligde chat applicatie welke in april gelanceerd zal worden, de dienst zal geïntegreerd moeten worden met de website van Mega. Er wordt verwacht dat er rond augustus een applicatie beschikbaar komt voor de iOS en Android smartphones en tablets. De app versleutelt berichten vanaf het moment dat een bericht de telefoon verlaat, hierdoor worden de berichten geheel versleuteld verzonden. Voor elke nieuwe chat sessie wordt er een nieuwe sleutel aangemaakt waardoor je een gesprek niet kan koppelen aan een bepaalde gebruiker.

De applicatie is niet alleen gericht op berichten versturen, volgens de ontwikkelaar is het ook mogelijk om te bellen met de applicatie via de beveiligde verbinding. Op dit moment is Telegram erg populair als beveiligde chat applicatie.

Vorig artikelEerste Windows 8.1 update beschikbaar vanaf 8 april
Volgend artikelPS4 levering en voorraad informatie van maart 2014

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in