NCSC: Stop met Windows XP

Het National Cyber Security Centrum adviseert gebruikers om te stoppen met het gebruik van Windows XP aangezien Microsoft vanaf 8 april zal stoppen met de ondersteuning voor het Windows XP OS. Computers die na deze datum nog werken met Windows XP en die op enige manier verbonden zijn met de buitenwereld, zullen kwetsbaar zijn en blijven voor aanvallen van buitenaf. Dit komt voornamelijk omdat Microsoft geeft beveiligingsupdates meer zal uitbrengen voor XP en Office 2003.

Stick_With_Windows_XP_Desktop

Het NCSC adviseert de gebruikers om zo snel mogelijk over te stappen naar bijvoorbeeld Windows 7 of Windows 8. Om hackers geen kans te geven, adviseert het NCSC consumenten en bedrijven over te stappen op een ander besturingssysteem. Voor hackers is het eenvoudig om Windows XP te kraken op bestaande beveiligingslekken. Als een hacker de computer weet de kraken is het mogelijk om bij gevoelige informatie als creditcardgegevens en e-mails te komen.

Voor bedrijven is de actie nog belangrijker aangezien een beveiligingslek vooral voor een bedrijf van groot belang is, aangezien hierdoor veel informatie achterhaald kan worden via een beveiligingslek.

Vorig artikelBlackBerry Messenger ontvangt update voor Android en iOS
Volgend artikelMicrosoft gaat Windows XP gebruikers waarschuwen met pop-ups

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in