WhatsApp heeft 9.5 miljoen Nederlandse gebruikers

Whatsapp heeft momenteel in Nederland ruim 9,5 miljoen actieve gebruikers. Dit blijkt uit diverse gegevens van zakenblad Forbes. Een meerderheid van de Nederlanders gebruiken daarom de Amerikaanse chat applicatie. Whatsapp heeft een flinke voorsprong tegenover de concurrentie.

Het is voor het eerst dat er een aantal over de hoeveelheid gebruikers in Nederland naar buiten komt. Nederland telt momenteel ongeveer 16,9 miljoen inwoners, meer dan de helft van de bevolking zou WhatsApp nu actief gebruiken. Wel zitten er tussen de 9,5 miljoen gebruikers ook dubbele accounts aangezien veel mensen twee telefoons hebben. Er zijn in totaal meer dan 20 miljoen mobiele aansluitingen in Nederland. Verder zijn er 8,5 miljoen smartphonegebruikers

Momenteel is Whatsapp als chat applicatie in Nederland erg populair, KPN heeft enkele jaren geleden ook al gemeld dat ruim 85 procent van de klanten de applicatie Whatsapp gebruikt op de smartphone. Enkele weken geleden heeft Facebook Whatsapp overgenomen voor een bedrag van 11,6 miljard euro. Whatsapp blijft na de overname onafhankelijk verder gaan.

Vorig artikelWeTransfer komt met mobiele applicatie
Volgend artikel‘iOS 7.1 komt op 12 maart’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in