Onderzoek: Deze smartphones en tablets zijn het meest breekbaar

Uit een onderzoek van het Amerikaanse SquareTrade blijkt dat de moderne smartphones erg breekbaar zijn. De data uit het onderzoek is redelijk betrouwbaar aangezien het bedrijf vooral verzekeringen verkoopt voor dure gadgets zoals smartphones en tablets.

Smartphone

Vooral de smartphones van Apple score hoog in de test, Apple is een van de duurdere merken maar door de gekozen materialen niet de meest robuuste smartphone. Tijdens de test heeft SqueareTrade diverse smartphones en tablets nauwekeurig getest, de apparaten werden tegen een betonnen vloer gesmeten en kort ondergedompeld in water. In onderstaande lijst zie je de top 10 meest breekbare smartphones en tablets. Opvallend is dat de iPad mini van Apple bovenaan staan.

Top 10 breekbare telefoons/ smartphones

1. iPad mini – 7,5
2. Samsung Galaxy S4 – 7
3. iPad Air – 6,5
4. Samsung Galaxy S3 – 6,5
5. iPhone 5C – 6
6. Nexus 7.1 – 6
7. Samsung Galaxy Tab3 – 5,5
8. iPhone 5S – 5
9. Nexus 7.2 – 5
10. Moto X – 4,5

De iPad Mini van Apple loopt flink veel schade op als je deze per ongeluk uit je handen laat vallen. Uit de test kunnen we opmaken dat de Moto X redelijk sterk is, en deze zonder al te veel schade wat klappen kan opvangen. Dit onderzoek is getest om dezelfde manier, in de praktijk is het afhankelijk van de ondergrond en situatie.

Vorig artikelRender afbeeldingen Oppo Find 7 opgedoken
Volgend artikelBinnenkort reclames op Instagram

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in