Binnenkort reclames op Instagram

Instagram heeft volgens diverse bronnen een advertentie overeenkomst getekend voor een bedrag van 100 miljoen met advertentiebedrijf Qmnicom Media. De overeenkomst gaat over een jaar lang reclame op het sociale fotonetwerk welke eigendom is van Facebook. 

Instagram-vid

Gebruikers van Instagram kunnen daarom binnenkort de eerste reclames verwachten. Tot nu toe was er erg weinig reclame aanwezig op de website van Instagram. De fotodienst werd in 2012 voor 1 miljard dollar door Facebook overgenomen, pas eind vorig jaar zagen gebruikers in sommige landen de eerste advertentie op Instagram. Vooral sinds de overname is Instagram opzoek naar een nieuwe methode van inkomsten, gezien het grote bereik kunnen ze een behoorlijk bedrag uit advertentie inkomsten halen.

Gebruikers zullen een beperkt aantal mooie, kwalitatief hoogstaande foto’s en video’s zien van merken die op Instagram al actief zijn, het gaat hierbij dus om advertenties welke speciaal gericht zijn op het netwerk. Instagram werkt met een aantal adverteerders samen waardoor er geen geautomatiseerde reclames op de website zullen komen.

Vorig artikelOnderzoek: Deze smartphones en tablets zijn het meest breekbaar
Volgend artikelHTC lanceert goedkope Desire 310

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in