Zo bescherm je de Windows XP computer het beste

De ondersteuning van Windows XP zal binnenkort verlopen, dit neemt natuurlijk een aantal risico’s met zich mee, maar het is mogelijk om de Windows XP omgeving nog redelijk goed te beveiligingen ondanks dat er geen ondersteuning meer is. Vooral veel bedrijven zullen voorlopig nog even op Windows XP blijven, aangezien het niet direct vervangen kan worden vanwege oudere applicatie’s. 

Stick_With_Windows_XP_Desktop

Blijft je Windows XP voorlopig toch nog even gebruiken, dan hebben wij een aantal goede tips voor je, waardoor het verouderde systemen nog redelijk goed beveiligd blijft. Natuurlijk zijn er altijd risico’s, maar met deze tips kan je het verminderen.

Allereerst zorg ervoor dat Windows XP voor 8 april volledig is bijgewerkt met de laatste Windows updates. Ook is het verstandig om een alternatieve browser te gebruiken, waaronder bijvoorbeeld Google Chome of Mozilla Firefox. IE wordt voor Windows XP niet meer bijgewerkt, maar de Chrome en Firefox versies voorlopig nog wel. Gebruik je Microsoft Office dan is het verstandig om ook hiervoor de laatste updates te installeren.

Indien je java niet gebruikt, kan je deze het beste volledig verwijderen van de PC, aangezien Java een groot probleem is voor Windows XP qua veiligheid. Ga na of er een degelijke firewall en een goed antiviruspakket op je pc staat. Het is nu belangrijker dan ooit om beide up-to-date te houden, aangezien Microsoft geen updates meer zal vrijgegeven. Vooral is het aanbevolen om een andere browser te gebruiken en Internet Explorer zoveel mogelijk links laten liggen.

 

Vorig artikelRazer komt met nieuwe high-end Blade laptop
Volgend artikelNieuwe HTC One te koop op eBay

4 REACTIES

  1. maak een extra account aan met alleen gebruiker rechten. werk daar dagelijks mee en gebruik chrome of firefox als browser.
    uit onderzoek van alle hotfixes van 2013 is gebleken dat 96% van de zwakhden die opgelost zijn afgeloen jaar onnodig waren voor gebruikers die niet met een admin account werken op hun pc

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in