Vodafone lekt telefoonnummers via telefoongids

Vodafone heeft via de Telefoongids een aantal telefoonnummers van verschillende klanten gelekt, klanten welke hebben aangegeven niet in de telefoon gids te komen staan er wel in terwijl gebruikers welke er wel in willen er niet in staan. Vodafone geeft aan dat de fout door een combinatie van technische en menselijke fouten is ontstaan. 

Vanaf december 2012 is Vodafone begonnen met de overstap naar een nieuw administratiesysteem om klanten aan te sluiten. In dat systeem wordt onder andere geregistreerd of klanten opgenomen willen worden in de Telefoongids en bestanden van nummerinformatiediensten zoals 1888. Het nieuwe systeem heeft de voorkeur van de klant echter omgedraaid waardoor klanten welke de voorkeur hadden om niet opgenomen te worden werden opgenomen in de telefoongids. En de nummers van klanten die daar juist geen bezwaar tegen hadden, werden onbedoeld niet opgenomen.

Vodafone heeft na de ontdekking de telefoon nummers weer verwijderd bij de Telefoongids, hierdoor zijn de telefoon nummers bij de telefoon gids en nummer informatie diensten verwijderd. Klanten welke zijn getroffen door de fout zijn per sms geïnformeerd.

 

Vorig artikelNokia X smartphone groot succes in China
Volgend artikelSreenshots Whatsapp met voip functionaliteit opgedoken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in