EU neemt besluit voor universele telefoon lader

De Europese Unie heeft in een stemming voorgenomen om zo fabrikanten te verplichten om een universele lader te gebruiken voor smartphone en tablets binnen de Europese Unie. Al vaker zijn er diverse gesprekken ontstaan over een universele oplader binnen de EU. 

iPhone-lighting-dock

In 2009 hebben diverse fabrikanten waaronder Apple, Samsung en Nokia een overeenkomst getekend om de micro-USB connector als standaard voor mobiele telefoons te gebruiken. In 2011 is deze standaard als standaard aangenomen, ondanks deze overeenkomst zijn er toch nog verschillende connectors op de markt voor de smartphones. De grootste reden voor één oplader is de grote hoeveelheid minder afval, wat zou oplopen tot 51.000 ton per jaar.

Het voorstel wat het Europees Parlement nu heeft gedaan gaat uit van de micro-USB-connector die momenteel al bij veel fabrikanten in gebruik is. Het zou hierdoor beteken dat de lighting connector van Apple op termijn zal verdwijnen en over zal gaan naar een micro-USB connector. Binnenkort zal de Europese Commissie het voorstel goedkeuren, hierdoor moeten alle lidstaten in 2016 de richtlijnen volgen en verwerken in de lokale wetten. Alle bedrijven hebben tot en met 2017 de tijd om de USB connector te gaan gebruiken voor de smartphones.

Bron: Hardware.info

Vorig artikelSony verhoogt prijs Playstation 4 in een aantal landen
Volgend artikel1,5 miljoen pinautomaten draaien op XP

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in