Google lanceert Android wear

Google heeft vandaag eerder dan verwacht de nieuwe Android wear dienst op de markt gebracht, het gaat hierbij om aparte systeemsoftware voor draagbare apparaten. De software krijgt de naam Android wear met zich mee. De LG G Watch is een van de eerste productie welke zal draaien op het nieuwe Android wear OS. 

Android-wear

De software is voornamelijk gericht om gezondheid en navigatie en heeft ondersteuning voor de spraaktechnologie Google Now. Ook is er een koppeling mogelijk met de Android smartphone. Naast LG zal ook Motorola met toepassingen komen. Daarnaast wordt samengewerkt met Asus, HTC en Samsung. Chipmakers Broadcom, Imagination, Intel, Mediatek en Qualcomm zijn eveneens betrokken bij de plannen.

Naast LG komt ook Motorola binnenkort met een nieuw model, Motorola zal de smartwatch uitbrengen onder de naam Moto 360 en zal rond de zomer van dit jaar op de markt moeten komen. Verdere details over de nieuwe Moto G ontbreken nog. Voor ontwikkelaars is er inmiddels een proefversie beschikbaar van Android Wear.

Video Android Wear:

Vorig artikelApple introduceert nieuwe iPhone 5C met 8GB
Volgend artikelSkype ontvangt nieuwe update voor betere accuduur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in