Sony Waarschuwt Vaio Fit 11A gebruikers vanwege brandgevaar

Sony heeft vandaag een waarschuwing vrijgegeven voor de Vaio Fit 11A gebruikers. De accu van het systeem is niet te verwijderen, nu blijkt dat de accu oververhit kan raken en daardoor brand kan veroorzaken. Gebruikers welke beschikken over een Vaio Fit 11A laptop kunnen contact opnemen met Sony voor een vervangend exemplaar.

Vaio Fit 11A

Het gaat om de Vaio Fit 11A welke in februari is uitgerust. De interne accu welke afkomstig is van een externe leverancier kan defect raken en kan daardoor oververhitting veroorzaken. Dit leidt tot een gedeeltelijke verbranding van de behuizing van de pc. Vooralsnog is het onduidelijk of er voorvallen hebben voorgedaan met een defecte accu.

Sony heeft wereldwijd bijna 26.000 Vaio Fit 11A-exemplaren terug geroepen. Volgens Sony zijn er in Europa ongeveer 7000 exemplaren verkocht, hoeveel er in Nederland zijn verkocht is momenteel nog onduidelijk. Sony heeft een tool online gezet waarmee klanten kunnen controleren of de terugroepactie hun model treft. Gebruikers welke beschikken over een Vaio fit laptop kunnen contact opnemen met Sony voor een nieuw model.

Vorig artikelWindows 8.1 update verbruikt minder opslagruimte
Volgend artikelSony Xperia Z2 eind april beschikbaar in Nederland

3 REACTIES

  1. Goedemiddag,

    Stond op het punt om de VAIO Fit 11 a te kopen bij Media markt .

    Komt hij toch binnenkort weer op de markt of moet ik omkijken naar de Vaio fit 13

    MVG

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in