Startmenu komt terug in Windows 8.1

Microsoft heeft vorige week tijdens een pers conferentie laten weten dat Microsoft het platform flink zal aanpassen voor de huidige gebruikers, op dit moment is het nieuwe Windows platform muis onvriendelijk. In de nieuwe Windows 8.1 Update, een verbeterde versie van het vorig jaar gelanceerde 8.1, kunnen gebruikers van een muis en toetsenbord beter overweg met de Windows 8 versie’s. 

windows-8.1-start-screen-power-button-640x353

Microsoft heeft dit vandaag bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse ontwikkellaarsconferentie Build. Een aan/uit-knop staat voortaan vast op het startscherm, waardoor de gebruikers de computer vrij snel kan afsluiten zonder in de metro interface te komen. Ook de zoekfunctie is nog meer onder handbereik gekomen. Verder kunnen mensen die voor de klassieke desktopversie in Windows 8.1 hebben gekozen, de apps op het startscherm vastpinnen aan de taakbalk.

Het zoeken van apps was ook altijd een probleem in Windows 8.1, met de nieuwe update is het mogelijk om gemakkelijker apps te zoeken vanuit de store. Gebruikers van Windows 8 zullen eerst moeten upgraden naar 8.1 via de Store. Heb je een oudere Windowsversie, dan zal je Windows 8 moeten kopen om van de gratis update te profiteren. Windows 8.1 Update verschijnt in 37 talen verspreid over 240 markten. Vanaf 8 april is de update voor Windows 8.1 gebruikers beschikbaar.

Vorig artikelHeartbleed SSL: Risico’s en oplossingen
Volgend artikelAlternatieven voor de Windows XP omgeving

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in