Alternatieven voor de Windows XP omgeving

Sinds deze week zal Microsoft geen nieuwe updates meer uitrollen voor Windows XP. Het inmiddels dertien jaar oude besturingssysteem is zo verouderd dat Microsoft heeft besloten om geen nieuwe beveiligingsupdates meer uit te brengen. Vooral voor de bedrijfsomgeving brengt dit een aantal nadelen met zich mee. 

Stick_With_Windows_XP_Desktop

Volgens Microsoft zijn er momenteel nog ruim een miljoen computer in Nederland welke draaien op Windows XP, waaronder veel thuis gebruikers maar ook zakelijke gebruikers. In dit artikel zetten wij een aantal mogelijkheden onder elkaar om veilig te updaten of te werken in de Windows XP omgeving.

De makkelijkste methode is het updaten naar een nieuwe Windows versie, dit brengt wel kosten met zich mee aangezien een Windows 7 licentie al snel verkocht wordt voor 80 euro. Voor studenten is er een korting aanwezig waardoor studenten een paar tientjes goedkoper uit zijn.

Nieuwe computer

Als de computer draait op oude hardware is het verstandig om te bedenken of de aanschaf van een nieuwe pc geen betere optie is. Een nieuwe computer is natuurlijk een stuk duurder, maar vooral als je beschikt over een oud systeem brengt dit vele voordelen met zich mee. Waaronder een nieuwe Windows versie en dat het computergebruik een stuk prettiger zal worden door een sneller systeem.

Tablet

Gebruik je de computer alleen voor internet toepassingen, dan is het ook een optie om te kijken of een Android of Apple tablet interessant is. Tegenwoordig zijn er tal van applicaties beschikbaar waardoor er voor elke desktop applicatie wel een geschikte app beschikbaar is.

Linux

Naast Windows zijn er natuurlijk ook een aantal gratis alternatieven welke je kan installeren op de huidige computer. Voor veel consumenten is Linux niet bekend, maar het is een gratis besturingssysteem wat vooral de laatste jaren erg populair is geworden onder de internet gebruikers. De laatste jaren is Linux steeds gebruiksvriendelijker geworden, maar voor de gemiddelde computer gebruikers is het een redelijk moeilijk os. Ook zijn er momenteel maar weinig applicaties beschikbaar.

Windows XP gebruiken

Het is niet aangeraden om verder te gaan met Windows XP, maar het is zeker mogelijk. De computer blijft het gewoon doen alleen zal het systeem onveiliger werken. Er zullen steeds meer veiligheidsproblemen opduiken welke van toepassing zijn voor Windows XP. Gebruik je Windows XP zonder internet connectie, dan is er geen probleem. Gebruik je wel internet dat is het aangeraden om een andere browser te proberen waaronder bijvoorbeeld Google Chrome, ook is het verstandig om bijvoorbeeld een goede anti-virus en malware programma te installeren.

Vorig artikelStartmenu komt terug in Windows 8.1
Volgend artikelNederlandse Sony Xperia Z1 ontvangt Android 4.4 update

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in