Google versterkt beveiliging Android

Google heeft deze week bekend gemaakt dat de beveiliging van Google de komende maanden flink versterkt zal gaan worden. In een blogpost heeft Google bekend gemaakt dat ze in de toekomst apps op de smartphone continu gaan scannen op malware. Google zal hiervoor een update uitrollen aan Android 2.3 of hoger. 

Android-App

Google laat weten dat Android veiliger moet worden. De zoekgigant gaat daarom binnenkort iets extra’s uitrollen naar bijna alle Android-telefoons wat de beveiliging sterk moet gaan verbeteren. De nieuwe functie komt beschikbaar vanaf Android 2.3 Gingerbread. Google wil apps welke op de telefoon zijn geïnstalleerd direct scannen op malware. Google gaat om een bepaalde tijd alle apps op de smartphone controleren waardoor malware en andere virussen beter tegen gehouden zullen worden.

De nieuwe update zal toegevoegd worden aan de Google Play Store waardoor een grote doelgroep de update kan installeren, wel is het nog onduidelijk of het scannen van de apps de performance van de smartphone zal gaan beïnvloeden en of de smartphone trager zal reageren als deze aan het scannen is naar kwaadaardige apps.

Vorig artikelWindows 8.1 update 1 kampt met steeds meer problemen
Volgend artikelBetalen met vingerafdrukscanner op Samsung Galaxy S5 mogelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in