Windows 8.1 verbruikt maar 3GB opslag met WIMBoot

Microsoft heeft deze week WIMboot uitgebracht, het gaat hierbij om een tool waarmee je Windows kunt opstarten vanuit een image. Met deze methode zal het Windows besturingssysteem altijd gecomprimeerd blijven in de image waardoor Windows in totaal minder opslag zal verbruiken. 

Met
Met WIMBoot
Zonder
Zonder WIMBoot

 

Vooral voor nieuwe tablets is de kleinere opslag van Windows zeer voordelig aangezien er meer opslag vrij blijft voor andere multimedia toepassingen zoals apps, films en muziek etc. In tablets is vaak een kleinere opslag aanwezig wat bestaat uit een SSD of eMMC module. De gemiddelde tablet beschikt over 16 of 32GB intern geheugen. Door de Windows files te comprimeren bespaar je flink op de bestandsgrootte waardoor Windows maar 3GB in beslag zal nemen. Vooral op tablets blijft er veel ruimte beschikbaar.

De installatie zorgt ervoor dat er verwijzingen worden aangemaakt naar de image bestanden. De image bestanden blijven altijd ongewijzigd, hierdoor kan je het systeem altijd resetten naar de begin standaard van de image.

Vorig artikelInstagram kampt met wereldwijde storing 12-04-2014
Volgend artikelAmazon komt dit jaar met eigen 3D smartphone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in